2019-10-11 GÖTEBORG: Verktyg för att skapa hållbara och cirkulära innovationer

Inbjudan som gick ut

Hur skapar vi hållbara och cirkulära innovationer? Vilka möjligheter finns till stöd för finansiering av hållbara innovationer? Kom och diskutera tillsammans med inbjudna forskare och affärsinnovationsexperter! Få tips, verktyg och inspiration för hur ni i din organisation ska lyckas med era innovationer och cirkulära produkter och tjänster.

Bjud gärna med dig kollegor som skulle vara intresserade av ämnet, t.ex. produktägare, produktutvecklare eller affärsutvecklare. Välkomna!

Presentationer:

  • Innovationsprocessen från start till färdigt resultat – Jonas Norrman, expert på affärsinnovation hos IMCG
  • Möjligheter till ekonomiskt stöd för innovationsarbete – Johan Emanuel, expert på projektfinansiering hos IMCG
  • Use2Use – ett unikt verktygskit för att designa cirkulära produkter och tjänster med ett användarfokus – Anneli Selvefors, forskare på avdelningen Design & Human Factors, Institutionen för Industri- och Materialvetenskap på Chalmers tekniska högskola
  • Verktyg för att mäta så att produkter verkligen blir cirkulära (t.ex. C-måttet) samt erfarenheter från strukturerad samverkan mellan företag som ett verktyg för affärsinnovation – Josefina Sallén verksamhetsutvecklare på RISE
  • Det senaste inom forskningen om framtidsaddaptiv design för att bland annat möjliggöra uppgraderbara produkter och minska affärsriskerna – Thomas Nyström, forskare på RISE