Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Välkommen till ett webinarium om hur EU:s disclosure-förordning påverkar både finansiella och icke-finansiella bolag!

Den 10 mars 2021 börjar ”disclosure-förordningen” att gälla och kickstartar därmed EU:s nya regelverk för finansindustrin genom att tvinga finansiella aktörer att rapportera hur deras innehav och investeringar bidrar till hållbarhetsfaktorer.

Men det är inte bara investerare som kommer att påverkas. Även aktieägarföretag och portföljbolag kommer under 2021 förväntas dela miljödata som är relevant för EU-taxonomin samt vilka delar av affärsverksamheten som är linjerad med EU:s nya hållbarhetskrav.

Var med den 10 februari då vi först går igenom disclosure-förordningen och hur den påverkar både finansiella och icke-finansiella bolag, t.ex. vilka rapporteringskrav som är att vänta. Därefter bjuder vi in till ett samtal där såväl ägares som företagsledares perspektiv lyfts och diskuteras.

Med oss har vi Andreas Filipsson och Jonathan Milläng, experter inom hållbar finans på Ethos International, som också kommer att visa hur man som icke-finansiellt bolag konkret kan gå tillväga för att svara på investerarnas frågor.

Detta webinarium är en uppföljning till våra tidigare event som har handlat om ESG och EU:s taxonomi. Du kan se inspelningarna på NMC Arkiv.

Målgrupp

Detta event vänder sig främst till dig som arbetar med hållbarhet, investor relations (IR), compliance och hållbarhetsredovisning men alla intresserade är välkomna.

Agenda 2030

Detta event belyser helheten av de globala målen.

Övrig information

Sista anmälningsdag: 8 februari 2021

Deltagare: Detta webinarium är öppet för alla.

Kostnad: Webinariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar, studenter och gäster till Ethos International. Övriga deltagare faktureras 1000 kr + moms.

Är du intresserad av att bli medlem i NMC och vill prova på ett event kostnadsfritt? Hör av dig till info@nmc.a.se.

Bli medlem i NMC här!  

Webbsändning: Länken till webinariet skickas ut via mail senast dagen före eventet.

Kontakt: Har du frågor om webinariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.

NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier.