Laddar Evenemang
NMC:s digitala kick-off ger dig inspiration och motivation att ta hållbarhetsarbetet till nästa nivå under det nya året!

Välkommen till NMC:s digitala kick-off 2021

Som traditionen bjuder startar vi året med en kick-off för våra medlemmar. Ett tydligt och engagerat ledarskap är en nyckelfaktor till ett hållbart näringsliv och vi på NMC uppmuntrar och hyllar modiga företagsledare genom att dela ut vårt årliga pris Hållbart Ledarskap. Detta vill vi även belysa på 2021 års kick-off.

Var med och inspireras av våra inbjudna gäster som alla är framgångsrika och hållbara ledare. Missa inte heller möjligheten att delta i något av våra olika seminariespår där du får tillfälle att nätverka och diskutera hållbart ledarskap med medlemmar från olika branscher och organisationer.

Välkommen till en kick-off som ger dig inspiration och motivation att ta hållbarhetsarbetet till nästa nivå under det nya året!

Anna Ryott – Chefgalans hederspristagare 2020

Vi inleder kick-offen med att prata ledarskap med Anna Ryott som är affärsaktivist och styrelseproffs och som i mars tilldelades Chefgalans hederspris 2020. Juryns motivering löd:

”I en tid när alla pratar om att göra skillnad har denna ledare vigt hela sin karriär åt att förbättra världen. Med ena benet i näringslivet och det andra i den ideella sektorn har hon skapat sig en unik position som affärsaktivist. Hon har axlat roller som biträdande generalsekreterare för Unicef Sverige och generalsekreterare för SOS Barnbyar, VD för Swedfund och har som första svensk utsetts till ledamot i FN:s entreprenörsråd.

Nu övertygar hon investerare att förstå lönsamheten med att driva hållbara affärer. När klimathot och digitalisering utmanar affärsmodellerna visar denna hederspristagare vägen framåt genom att ständigt öppna nya dörrar.” (Källa: Chef.se)

Panelsamtal med vinnare av NMC-priset Hållbart Ledarskap

I det efterföljande panelsamtalet får du höra tidigare vinnare av priset Hållbart Ledarskap dela sina erfarenheter och berätta hur de ser på hur ledarskapet har förändrats över tid. Vad utmärker deras ledarskap och vilka är deras framgångsfaktorer för att bli hållbara ledare? Hör också deras tankar kring vilket ledarskap som behövs nu och i framtiden för att näringslivet ska uppnå Agenda 2030.

  • Joakim Levin, VD på Nudie Jeans, vinnare av priset 2020
  • Karin Bodin, VD för Polarbrödsgruppen, vinnare av priset 2014
  • Göran Broman, Professor, Blekinge Tekniska Högskola, vinnare av priset 2003

Seminariespår om ledarskap

Under sista delen av kick-offen har du möjlighet att delta i ett seminariespår, dvs. att i en mindre grupp diskutera och dela erfarenheter med andra medlemmar utifrån ett specifikt tema. Välj det seminariespår som du helst vill delta i utifrån beskrivningarna nedan. Du gör ditt val i anmälningsformuläret. Vi ska göra vårt bästa för att du ska få det val du önskar, men beroende på antalet deltagare kan vi behöva justera grupperna.

Spår 1 – Mitt största misstag (och viktigaste lärdom) i hållbarhetsarbetet är…

Alla gör vi fel ibland. Bjud på egna erfarenheter och lär av andras misstag. Dela anekdoter, ”notes to self” och stärk varandra! Hur skulle du göra om du hamnade i samma situation igen?

Spår 2 – Min största framgång i hållbarhetsarbetet är…

Inspirera och inspireras av andra kring framgångsfaktorer i hållbarhetsarbetet! Dela tips och idéer, stora som små, och koppla det gärna till hur du fick igenom en viss förändring i din organisation.

Spår 3 – Min främsta förebild när det gäller ledarskap är…

Hur ska en bra ledare vara? Vem hämtar du kraft och inspiration från? Är det mormor, din chef, Greta Thunberg eller någon annan? Berätta vem du ser upp till och varför. Hur påverkar personen dig i ditt arbete och i ditt eget ledarskap? Hör om andras förebilder och diskutera vilka egenskaper som utgör en bra ledare.

Spår 4 – Om jag vore statsminister skulle jag främja näringslivets hållbarhetsarbete genom att…

Om du hade makten att förändra Sverige i allmänhet och Sveriges näringsliv i synnerhet, vad skulle du då göra? Vad anser du krävs av en regering för att företagen ska lyckas i sitt hållbarhetsarbete? Dela tankar och diskutera prioriteringar. Tänk stort och visionärt! (Vänligen observera att syftet inte är att argumentera för eller emot nuvarande regering eller att diskutera politisk tillhörighet.)

Spår 5 – År 2030 ser det hållbara ledarskapet ut så här…

Vilket ledarskap behövs i framtiden? På vilket sätt behöver din organisation driva sitt hållbarhetsarbete år 2030? Kommer hållbarhet att vara helt integrerad i verksamhetens alla delar? Hur kommer hållbarhetschefens roll att se ut? Reflektera och dela tankar tillsammans om framtidens hållbara ledarskap!

Målgrupp

Kick-offen vänder sig främst till dig som har en ledande position och/eller arbetar med hållbarhet, men alla intresserade NMC-medlemmar är välkomna. Eventet är endast öppet för NMC-medlemmar och studenter.

Agenda 2030

Detta event bidrar till helheten av de globala hållbarhetsmålen:

Övrig information

Sista anmälningsdag: 17 januari 2021

Deltagare: Kick-offen är öppen för NMCs medlemmar och studenter

Kostnad: Kick-offen är kostnadsfri för NMC:s medlemmar och studenter.

Är du intresserad av att bli medlem och vill prova på ett event kostnadsfritt, hör av dig till info@nmc.a.se

Bli medlem i NMC – läs mer här!

Webbsändning: Länken till webbsändningen skickas ut senast dagen före webinariet.

Kontakt: Har du frågor om kick-offen är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.

Registrera