Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Digitalt rundabordssamtal om att sätta klimatmål – var med och dela dina tankar och erfarenheter!

Science Based Targets initiative (SBTi) och 1.5°C Business Playbook är exempel på initiativ som kan användas för att målsätta ett företags klimatarbete. Det finns idag många initiativ för att formulera mätbara klimatmål, men vad passar bäst för just ditt företag och hur bör uppföljning ske?

Rundabordssamtalet är öppet för dig som vill utbyta erfarenheter kring hur man sätter upp klimatmål och följer upp dem. Hur arbetar man på ett effektivt sätt? Vilka klimatmålsinitiativ ger ett bra stöd? Vad är för- och nackdelarna med t.ex. SBTi och 1.5°C Business Playbook? Vad är rätt för mitt företag?

Vi inleder med en presentation av Essity som berättar om hur de har satt Science Based Targets. Därefter följer ett samtal om de olika klimatinitiativen där deltagarna ges möjlighet att diskutera och dela erfarenheter kring dem. Syftet är att inspirera varandra i hur klimatmålen kan formuleras och följas upp på bästa sätt.

Genom NMC:s rundabordssamtal vill vi skapa ett forum för förtroliga samtal där ni som medlemmar ges möjlighet att diskutera och dela tankar och erfarenheter över branschgränserna. Alla deltagare förväntas att delta aktivt och bidra till samtalet. Vi kommer därför att dela in deltagarna i mindre grupper med en samtalsledare per grupp för att alla ska få möjlighet att delta aktivt i samtalet.

Vänligen observera att antalet platser är begränsat.

Medverkande: Axel Edh, hållbarhetschef på Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag med ca 46 000 medarbetare. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa.

Essitys strategiska mål är att bidra till ett hållbart och cirkulärt samhälle. Deras mål för att minska koldioxidutsläppen har sedan december 2018 godkänts av initiativet Science Based Targets. Axel kommer under rundabordssamtalet att dela med sig av sina erfarenheter av det arbetet.

Målgrupp

Detta digitala rundabordssamtal riktar sig till dig vars organisation redan har eller funderar på att ansluta sig till SBTi, 1.5°C Business Playbook eller något annat klimatmålsinitiativ. Vi tänker att du är chef eller strateg inom hållbarhet/klimat/miljö eller arbetar med klimatrapportering, men alla intresserade är välkomna.

Angenda 2030

Detta event belyser främst mål 13 – Bekämpa klimatförändringarna:

Övrig information

Sista anmälningsdag: 21 mars

Deltagare: Rundabordssamtalet är endast öppet för NMC-medlemmar.

Kostnad: Rundabordssamtalet är kostnadsfritt.

Webbsändning: Länken för att ansluta till rundabordssamtalet skickas ut via mail senast dagen före eventet. Rundabordssamtalet kommer inte att spelas in.

Kontakt: Har du frågor om eventet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.

NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer och relevanta länkar på NMC Arkiv. Där hittar du även material och inspelningar från tidigare event och seminarier.