Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Digitalt rundabordssamtal om att tillämpa de Globala målen för att driva verklig förändring – var med och dela dina erfarenheter och tankar!

Hur starkt är egentligen företagens engagemang för FN:s Globala mål? Eftersom det är så lätt att bara välja de mål där man redan presterar bra eller där inga större förändringar krävs, fyller de kanske mest bara en symbolisk funktion? Var med och bidra med dina tankar och erfarenheter om hur vi går vidare – för år 2030 närmar sig och nu krävs inte bara ord och vackra symboler, utan också verklig handling!

Rätt tillämpade utgör de 17 Globala målen ett långsiktigt ramverk, inte bara för hur företag kan bli mer hållbara utan även som vägledning för de förväntningar som övriga samhället på sikt kommer att ställa på näringslivet.

Vi inleder rundabordssamtalet med en presentation av Elis, det första svenska företaget att certifieras mot FN:s 17 Globala mål, och som kommit långt i arbetet med att integrera och tillämpa målen i affärsplaner, strategier och det dagliga arbetet.

Därefter delas deltagarna in i mindre grupper för att berätta hur de själva arbetar med de Globala målen i dagsläget och sedan diskutera hur målen skulle kunna tillämpas för att säkerställa att man lägger fokus på områden där påverkan och utmaningarna är störst. Syftet är att dela erfarenheter och inspireras av varandra för att gå från ord till handling.

Genom NMC:s rundabordssamtal vill vi skapa ett forum för förtroliga samtal där ni som medlemmar ges möjlighet att diskutera och dela tankar och erfarenheter över branschgränserna. Alla deltagare förväntas att delta aktivt och bidra till samtalet.

OBS! Eventet har begränsat antal platser. Om eventet är fullbokat kan du skriva upp dig på reservlistan. Max en person/organisation får delta på eventet om det är fullbokat.

Medverkande: Lina K Wiles, hållbarhetschef, Elis Sverige

Elis, tidigare Berendsen, är ledande leverantör av komplett hyr- och tvättservice av textilier till exempelvis sjukhus, hotell, restauranger, tillverknings- och läkemedelsföretag på den europeiska och latinamerikanska marknaden. I erbjudandet ingår allt från arbetskläder till kockkläder, torkdukar, entrémattor, moppar, bädd- och badlinnen samt hygienutrustning till offentliga toaletter.

Att bedriva ett ansvarsfullt företagande längs Elis cirkulära affärsmodell – från design till inköp, tvätt, hantering och återvinning – är centralt. Ett bevis på att Elis också lever som de lär är att de som första svenska bolag har certifierats mot FN:s 17 Globala mål av Bureau Veritas. Det innebar bland annat att verksamheten genomlysts och bedömts utifrån ett antal fastslagna kriterier, som syftar till att bekräfta att de Globala målen är väl integrerade i verksamhetens planer, strategier och dagliga arbete.

Lina K Wiles, hållbarhetschef vid Elis samt ledamot i NMC:s styrelse, kommer inleda och inspirera det fortsatta rundabordssamtalet genom att dela med sig av sina erfarenheter av arbetet med att utveckla företagets ambitiösa hållbarhetsagenda med direkt koppling till de Globala målen.

Målgrupp

Detta digitala rundabordssamtal riktar sig till dig som är intresserad av att utveckla och stärka din organisations bidrag till att de Globala målen uppnås – hela världens gemensamma hållbarhetsagenda. Vi tror att du kanske är chef, strateg eller konsult inom hållbarhet/klimat/miljö men alla intresserade är varmt välkomna att delta!

Agenda 2030

Detta event bidrar till helheten av de globala hållbarhetsmålen:

Övrig information

Sista anmälningsdag: 25 april 2021

Deltagare: Rundabordssamtalet är endast öppet för NMC-medlemmar.

Kostnad: Rundabordssamtalet är kostnadsfritt.

Plats: Information kommer vid ett senare tillfälle.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.

NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.